Nem keresik tovább az Everesten eltűnt magyar hegymászót

Suhajda Szilárd, első magyarként akarta ocxigénpalack, és serpák segítsége nélkül megmászni a világ legmagasabb hegycsúcsát, azonban csütörtök óta semmilyen módon nem tudtak vele kapcsolatba lépni.

hirdetés
Uránia Mozi

Még csütörtökön jelentek meg az első olyan hírek Suhajda Szilárddal kapcsolatban, hogy valami baj történhetett vele a 8848 méter magas Moun Everest megmászása közben. A csúcstámadás során, kicsivel a hegycsúcs alatt még vették a GPS-jelét, később azonban már nem, és rádión sem tudták elérni.

Az elmúlt napokba a hegymászót Magyarországról segítő csapat igyekezett minden követ megmozgatni, hogy keresőket küldjenek utána a hegyre. Pénteken reggel egy másik csúcstámadó csoport arról számolt be, hogy csúcs közelében látták Suhajdát, aki még életben volt ugyan, de olyan gyenge volt, hogy nem tudtak neki segíteni. Kicsivel később két serpa indult a keresésére, de ma kiderült, hogy ők már nem találták ott a magyar mászót, ahol a korábbi beszámolók alapján lennie kellett volna, így feladták az utána folyatatott kutatást.

A hegymászó Facebook-oldalán csapata azt írta, az eltelt időt, időjárási és terepviszonyokat figyelembe véve semmilyen további esélye nincs annak, hogy a hegymászót életben találják, ezárt a földi keresést befejezték.

Fotó: https://www.facebook.com/SuhajdaSzilardClimber