Felújítják a lánglovagok otthonát

Nem költözik el a tűzoltólaktanya az Engel János útról, hanem a meglévő épületet fogják felújítani – közölte a Pécs TV híradójával Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Pécsett. Csütörtökön beiktatták az új vezetőt is.

hirdetés

Immár a tűzoltók letettek arról az elképzelésről, amely arról szólt, hogy egy teljesen új épületet kapjanak, de elköltözni sem fognak az Athinay útra. Helyette inkább a mostani, rossz állapotban lévő otthonukat újítják fel.

Bakondi György szerint feleannyiba kerül így a munka, mintha új laktanyát építettek volna, ráadásul a korábban kiszemelt helyszínen a lakók aggódtak a szirénazaj miatt, ezt is figyelembe vették.

A főigazgató szerint közel 300-500 millió forintba kerül a felújítás, amit állami forrásból kívánnak fedezni. A rekonstrukcióra már idén sor kerülhet.

Csütörtökön a megyei közgyűlés Papnövelde utcai dísztermében a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepélyes állománygyűlésén leköszönt Góra Zoltán igazgató. A posztra Bakondi György Mácsai Antal tűzoltó ezredest nevezte ki, aki a Tolna megyei testület igazgatójaként teljesített eddig szolgálatot.