Nem lesznek járványügyi korlátozások október 23-án

Kiemelt képünk illusztráció

Sőt, a következő héten a mindenszentek és halottak napja alkalmából tartott egyházi, állami, önkormányzati megemlékezésekre, temetőlátogatásokra sem lesznek érvényesek a koronavírus-tilalmak.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt is bejelentette az október 19-i budapesti sajtótájékoztatón, hogy idén már előző nap elkezdődnek az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezései, vagyis kétnapos eseménysorral készülnek.

Mint mondta, a járványügyi szakemberek és az operatív törzs álláspontja szerint korlátozások nélkül is biztonságosan lebonyolíthatók az ünnepi rendezvények.

A törzs kedden elfogadta a központi rendezvények biztosítási tervét, hogy minél többen megemlékezhessenek, idén nemcsak a forradalom 65. évfordulójára, hanem az 50. évfordulón történt atrocitásokra is.

Így emlékeznek Pécsen

Október 22-én este hat órától ünnepi műsorral várják a pécsieket a Református Kollégium Sportcsarnokában a Baranya Megyei Önkormányzat szervezésében.

Október 23-án 11 órakor a Színház téri Munkástanácsok Emlékművénél tart megemlékezést és koszorúzást a város, 17.30-kor pedig a 48-as téren mond ünnepi beszédet Péterffy Attila polgármester. Este hét órakor ingyenes ünnepi hangverseny kezdődik a Kodály Központban Esszencia címmel, melyen a népzene, a klasszikus zene és a jazz „találkozik” fantasztikus magyar előadók tolmácsolásában. Előtte Pécs polgármestere köszönti az egybegyűlteket.

Plusz egy pécsi program: 

Aki a természetben, családjával töltené a szombat délelőttöt, annak remek programot tudunk ajánlani: 10 órától kezdődik az Apróka Túra, melyről ITT írtunk bővebben.