“Nem sok ünnepelni való van”

Az MSZP szerint a gyermeknapon, amelyet 1920 óta ünneplünk, három évnyi Fidesz-kormányzás után nem sok ünnepelni valójuk van a gyermekes családoknak.

hirdetés

Török Zsolt, az MSZP szóvivője vasárnap Budapesten, a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor és kormánya “rátámadt” a gyermekes családokra, a kisgyermekekre, és amit csak tudott, elvett tőlük.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja közölte: szembesíteni akarják a Fidesz-KDNP-kormányt és főként a Fideszt azzal, hogy az elmúlt 3 évben a kétharmados kormányzás mellett milyen, a gyermekeket érintő intézkedéseket hoztak. Kitért arra, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint az idén 4, 8 százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: 470 ezer gyermek éhezik Magyarországon, annak a kormánynak pedig, amely ezt megengedi, “el kell tűnnie”. Bangóné Borbély Ildikó említést tett a nyári gyermekétkeztetés értékvesztéséről és az államosított babakötvényekről is, amelyet közlése szerint a bizalmatlanság miatt csak minden tizedik család vesz igénybe.

Török Zsolt az ingyenes gyermekutazás eltörlését kifogásolta, de említést tett arról is, hogy a családi pótlék összege 2010 óta nem emelkedett. Ez utóbbi egy átlagos, kétgyermekes családnak – csak az infláció miatt – 78 ezer forint veszteséget jelent – közölte.

Az ellenzéki párt szóvivője azt mondta: a kormány csak vándor- vagy koldusbotot tud ajánlani a fiataloknak, hiszen bár korábban ellenezték, most mégis bevezették a tandíjat és a röghöz kötést, megnehezítve ezzel a gyermekes családok és a fiatalok életét.

A sajtótájékoztatót követően narancssárga lufikat engedték a magasba, azokra megfogalmazásuk szerint a Fidesz “jótéteményeit” rögzítették.

MEGOSZTÁS
Előző cikkHősök napja
Következő cikkNépszerű és nagyszerű
 • Miértnek, Azért

  A Nemzeti Együttszívás Rencerében MINDEN POLITIKA. Ha van gyereked azért, ha nincs azért. Ha fizetsz adót azért, ha nem azért, stb. Még ha téged történetesen hidegen hagy a politika és magasról teszel rá, az is egy politikai álláspont. Nincs menekvés, az orbánizmus az élet minden területére betette a lábát…

 • miért?

  miért kell politizálni gyereknapon????? szerintem nem erről kéne, hogy szóljon…még csak pénz sem kell hozzá…elég csak játszani valamit a gyerekkel…uh még panaszkodni sem kell, hogy Orbán miatt nincs pénz a gyerekre….beszélgetni is elég lenne vele…sztorizgatni….nem csak panaszkodni…
  az a legnagyobb baj, hogy mindig egyszerűbb lökni a panasz áradatot, mint megsimogatni a gyerek fejét, és megkérdezni, hogy pl mi foglalkoztatja mostanában….

 • NEUTRAL

  A jelenlegi magyar államadósság értékét “privatizálta” el az MDF-FIDESZ-FGKP-MSZP-SZDSZ!!!Azt a vagyont ami tulajdonképpen a nép vagyona .Szerintem ha Magyarországon demokrácia lenne akkor a mi “politikai elitünk” és családjai és érdekkörei manapság már csak a siralomházból nyilatkozhatnának.A birka nép meg még szavazgat rájuk.Meghalt Mátyás , oda az igazság!
  Ha valakit érdekel valójában mi történt az elmúlt 23 évben ajánlom figyelmébe ezt a filmet amiben VOLT (!) fideszesek is nyilatkoznak.Ezt a filmet levetítettném minden tv-csatornán választások előtt , de lehet az egy újabb 56-hoz vezetne!!
  http://www.youtube.com/watch?v=c7ecIrGCsU8