Holland rendszámot tett olasz kocsijára a pécsi férfi

Olvasónk jelezte kedd délután, hogy a Rácvárosi templom környékén több rendőrautó volt jelen, órákon keresztül.

hirdetés
Uránia Mozi

A PécsMa megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot. Arról érdeklődtünk, hogy esetleg a közelben lévő dohánybolt érintett-e az ügyben, ugyanis a hatósági autók épp előtte villogtak, olvasói jelzésünk alapján órákon át.

Nos, kedden kora estére kiderült, hogy a trafiknak nincs köze a Rácvárosi úton történtekhez. A rendőrség arról tájékoztatta lapunkat, hogy munkatársaik egyedi azonosítójellel való visszaélés gyanúja miatt intézkedtek egy 43 éves férfivel szemben. Magyarra fordítva: az úriember autóján lévő rendszám nem stimmelt. Hogy a forgalmi azonosító hamis volt-e, vagy egyszerűen csak egy másik autóról került a férfiéra, azt egyelőre nem tudni. Ezt a Baranyai Megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre még vizsgálja.

Frissítés: Azóta kiderült, hogy a 43 éves férfi egy eredetileg olasz forgalmi rendszámmal rendelkező autóra szerelt fel egy holland rendszámtáblát. A nyomozás során arra is fény derült, hogy az eredeti rendszám Olaszországban kőrözés alatt áll. A rendszámcserét a férfi, gyanúsítotti kihallgatásán elismerte.

Fotó: Müller Andrea