Nem tétlenkedtek a tűzoltók

Kigyulladt és árokba csúszott autók, szabadtéri tűzesetek, közúti baleset és szivárgó olaj: a hétfői nap ezeket a kihívásokat tartogatta a lánglovagok számára. 

hirdetés

Árokba hajtott egy kisbusz Pécsett az Arányosi úton. A tűzoltók áramtalanítást végeztek a helyszínen, személyi sérülés nem történt.

Autószerelés közben gyulladt ki egy személyautó motortere Pécsett a Komlói úton. A tulajdonos vízzel kezdte meg az oltást. A tűzoltók visszahűtötték a motort, majd visszahelyezték az üzemanyagcsövet. A helyszínen tartózkodó férfi nem sérült meg.

Cserdi szőlőhegyen négy hektáron lángolt a tarló, amely átterjedt a szomszédos fás területre is. A tüzet a pécsi és a szigetvári beavatkozók fékezték meg.

A 6-os számú főút martonfai elágazója közelében tíz hektáron égett az aljnövényzet. A tüzet a pécsi beavatkozók fékezték meg.

Frontálisan ütközött össze két személyautó Siklós-Máriagyűd külterületén tegnap délután. Az egyik jármű vezetője súlyos sérüléseket szenvedett, őt Pécsre szállították kórházba.

Veszélyes anyag csepegett egy vasúti tartálykocsiból a magyarbólyi vasútállomáson. A helyszínre a siklósi tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi mobil labort is riasztották. A csepegő nehézolajat egy vödörbe fogták fel a beavatkozók, majd kenderrel és menettömítő anyaggal lezárták a lefejtő csonkot, így megszűnt a szivárgás. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a földtani közeg nem szennyeződött. A siklósi iparbiztonsági felügyelő rendkívüli RID, azaz vasúti veszélyes áruszállítás ellenőrzést tartott.