Nem történt hűtlen kezelés a FEEK-en

A Baranya Megyei Főügyészség hivatalos levélben értesítette a Pécsi Tudományegyetem rektorát arról, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karát érintő, feltételezett hűtlen kezelés ügyében – tudatta az universitas szerkesztőségünkkel csütörtökön.

hirdetés

Mint közleményükben emlékeztettek, az ügyészség még 2010 májusában, egy névtelen feljelentés alapján rendelte el a nyomozást a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karon, melyet 17 hónap után zárt le, és bűncselekmény hiányában megszüntette azt. A vizsgálat a kar 2007 és 2010 közötti gazdasági működését vizsgálta, és nem találta megalapozottnak a névtelen feljelentő vádjait.

Ismeretes, hogy a rendőrség tavaly a nyomozással összefüggésben házkutatást is tartott az intézményegységnél. A nyomozók akkor egy időre bűnügyi zár alá helyezték a PTE 2008-2010-es teljes beszerzési, közbeszerzési, szerződési és pénzügyi dokumentációját (archív képünkön).

A PTE karának vezetése a közleményben azt írta: úgy érzik, az elmúlt másfél év során e méltatlan vádak miatti negatív megítélés egyaránt kihatott szakmai és emberi kapcsolataikra. Egyben hálásak valamennyi munkatársnak, hallgatónak, egyetemi és külső szakmai együttműködő partnernek, hogy a nehéz időszakban kitartottak a kar mellett.