Nem tréfa: börtön járhat a viccelődésért

Nem először fordul elő, hogy ismeretlenek átrendezik a pécsi Uránia Mozi bejárata feletti műsorismertetőt, s mocskolódó szavakat raknak ki a mágneses betűkből. A minap ismét elemükben voltak az alkalmi tréfamesterek, ám a viccelődésért le is ültethetik őket.

hirdetés


Az Uránia Mozi homlokzatán lévő mágneses felületen az aktuális filmek és azok vetítési időpontjai olvashatóak, ám az utóbbi időben egyre többször akad arra példa arra, hogy ismeretlenek felmásznak az épület falán a műsorismertető előtti erkélyre, s mocskos szavakat raknak ki a betűkből.

Baumann Ferenc, a filmszínház vezetője szerint korábban szellemes dolgokat írtak, például más-más filmcímeket, most már azonban primitív dolgokat, trágár szavakat jegyeznek fel a homlokzatra. Ráadásul több betűt széttéptek és elloptak már a vandálok.

A mozi vezetője elmondta, már kérték a rendőrök segítségét is, eddig azonban nem sikerült a hatóság embereinek elcsípniük a feltehetően az éj leple alatt munkálkodó tetteseket, annak ellenére, hogy rendszeresen járőröznek a környéken.

Baumann Ferenc szerint mivel az erkély része a mozi épületének, így magánlaksértést követnek el a tréfálkozók.

Mint azt a Pécs TV által megkérdezett jogász, Martin Zoltán elmondta: amellett, hogy pénzbírsággal sújtható ez a cselekmény, a trágár kifejezések miatt a garázdaság szabálysértését is megvalósítják.

Az elkövetők a tettükért akár 150 ezer forintot is fizethetnek, vagy 60 napos börtönbüntetést is kaphatnak – feltéve, ha egyszer fülön csípik őket.