Nem tudtak meglógni

A Mohácsi Rendőrkapitányság határrendészeti munkatársai egy embercsempészt és nyolc migránst fogtak el 2013. szeptember 26-án az udvari határátkelőhelyen.

hirdetés

Az egyenruhások a reggeli órákban Udvar közúti határátkelőhelyen igazoltattak egy 31 éves külföldi férfit, aki egy Opel típusú mikrobuszt vezetett. A gépjárművezető mellett szintén egy külföldi férfi ült, majd az ellenőrzés során a rendőrök a jármű rakterében további hét külföldi személyre bukkantak, akik sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

Az intézkedés alá vont külföldi állampolgárok úti célja Szlovénia volt, de a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal, vízumokkal nem rendelkeztek. A rendőrök tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete elkövetésének gyanúja miatt előállította a nyolc migránst.

A gépkocsi vezetőjét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták, előállították, gyanúsítottként kihallgatták. Ellene – őrizetbe vétele mellett – embercsempészet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.