Nem unatkoztak a megye tűzoltói

A hétvégén több balesethez és tűzesethez is riasztották a baranyai tűzoltókat. 

Péntek hajnalban Szentlőrinc közelében ütközött két személygépkocsi, melynek következtében az egyik autó árokba csúszott. A szigetvári tűzoltók áramtalanították a járműveket és segítettek a mentőknek kiemelni az egyik sérültet az autóból. A mentés idejére teljes útlezárás volt érvényben.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi szombat délután Siklós és Vokány között. A siklósi tűzoltók áramtalanították a járművet és biztosították a helyszínt.

Szarvast ütött el egy kisteherautó szombat este Siklós és Nagyharsány között. A kiérkező siklósi egység áramtalanította a járművet és biztosította a helyszínt.

Frontálisan ütközött két személygépkocsi a 67-es úton Szulimán és Csertő között vasárnap délután. A szigetvári hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugár fedezete mellett átvizsgálták a járműveket, illetve az egyik sérült személy hordágyra helyezésében, majd a helyszín biztosításában nyújtottak segítséget. A két személyautóban összesen hárman utaztak, őket a mentők a szigetvári kórházba szállították.

Péntek reggel egy Pécs, Maléter Pál utcai panelházhoz riasztották a pécsi tűzoltókat, ahol egy konyhában keletkezett tűz. Az egység kiérkezéséig már eloltották a lángokat, a tűzoltók átszellőztették és átvizsgálták a lakást. Az eset során az egyik ott lakó sérült, őt a mentőszolgálat ellátta, és további kezelés céljából kórházba szállította. A konyhában megsérült a villamos vezeték is, de a lakás többi részére nem terjedt át a tűz.

Szombat hajnalban egy hoboli családi ház különálló melléképületében lévő fa tüzelésű kazánházban keletkezett tűz. A szigetvári tűzoltók kiérkezésekor már csak izzás volt tapasztalható, amit az egység egy vízsugárral szüntetett meg. A tűz következtében az áramkapcsolók sérültek, személyi sérülés nem történt.

hirdetés