Nem vett jegyet, fegyverrel támadt a parkolóőrökre

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a pécsi férfi ellen, aki tavasszal Pécs belvárosában parkolóőrökre lőtt.

A férfi idén márciusban egy belvároshoz közeli élelmiszerbolt bejáratánál parkolta le autóját, parkolójegyet azonban nem vett. Ezt észrevette a közelben dolgozó parkolóőr, aki meg akarta büntetni a sofőrt, ezért lefényképezte az autót.

Ezt észrevette a vádlott is, aki időközben kijött a boltból, és trágár, fenyegető kijelentésekkel számonkérte a parkolóőrt, akinek ekkor már a kollégai is a helyszínre értek.

Az őrök közölték a férfival, hogy nem büntetik meg, ha jegyet vált. A férfi vett jegyet, majd visszament a három parkolóőrhöz, akiket továbbra is szidalmazott, majd a jegyet a lábuk elé, a földre dobta.

Ezt követően a férfi megütötte a jegyellenőrnőt, aki az ütéstől a földre esett, majd a vádlott férfi a kocsijából elővett egy gázriasztó fegyvert, és azzal többször a parkolóőrökre lőtt.

A lövések egy részét az autós közvetlen közelről, célzottan adta le a sértettekre, akik 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Mivel a vádlott által használt pisztoly az emberi élet kioltására nem alkalmas, így a cselekmény súlyosabb bűncselekményt nem jelent, azonban súlyos testi sértés miatt indítottak nyomozást ellene, amiért 3 év szabadságvesztés is kiszabható.

A vádlott az eljárás kezdete óta letartóztatásban van.

Hirdetés