Lakassuk jól a gyermekeket!

Advent idején is folytatja Pécs a nemzet kenyere programot, hogy a kis cipók eladásából a Pécsi Jótékony Nőegylet gyermekek közétkeztetését segíthesse. Az össznemzeti kenyeret a Széchenyi téren, az adventi vásáron lehet megvásárolni péntektől.

– A város az ötletgazdával, Korinek László jogászprofesszorral együtt úgy látta jónak, ha folytatja az augusztus 20-i nemzet kenyere programot – jelentette be Páva Zsolt polgármester csütörtökön. Mint azt a városvezető elmondta, több zsáknyi, cipók ezreinek megsütésére alkalmas liszt maradt vissza Pécsett, így az adventi időszakban ismét elindítják a jótékony akciót.

A Széchenyi téren, az adventi vásár keretében felállított pavilonnál a Pécsi Jótékony Nőegylet árulja majd a kis cipókat, a befolyó pénzt pedig a „Nekem nincs ebédem” elnevezésű programjára fordítja. Kittkáné Bódi Katalin, az egylet elnöke azt mondta, a nyáron több mint száz gyermek másfél havi étkeztetésére jutott így pénz, s abban bíznak, hogy az advent alatt is legalább ennyi gyermek lakik jól az adakozók jóvoltából.

Korinek László ötletgazda azt mondta, szerették volna, ha a program nem csak évente egyszer kap figyelmet, ráadásul az adventi készülődés ideje kiválóan alkalmas a jótékony programok erősítésére. Mint mondta, abban bízik, hogy az emberek észreveszik, mennyien éheznek körülöttük, s szívesen vásárolnak a kis „össznemzeti cipókból”.

A sütést, ahogy augusztusban, úgy most is a Pécsváradi Aranycipó Zrt. végzi, ingyen.

Hirdetés

Comments are closed.