Nemzeti Borkiválóság lett a pécsi egyetem bora!

A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének 2016-os évjáratú Pinot noir bora Nemzeti Borkiválóság lett.

hirdetés

A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének bora az intézet által szelektált két igen korai Pinot noir változatból készült. A szeptember eleji szüretet nyílt kádas erjesztés követte, majd a bor előbb ászokhordóban, később kis fahordóban pihent.

A PTE bora a Bor és Piac írása szerint “A fajta legszebb tulajdonságait hangsúlyozó bor. Szép, a karakterrel egyensúlyban levő szín, amit egy elegáns illat követ. A kimondottan szép testesség mellé jól beérett, finom tanninok párosulnak. A savérzettel remek harmóniát felmutató fűszeres ízeket nem fedi el semmiféle túlzott érleltség, az említett teltségérzet ellenére a bor kellően könnyed, az ínyencek számára ajánlható Pinot noir.”

Hirdetés