Nemzeti konzultáció: túl az egymillión

Átlépte az egymilliót az eddig visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek száma – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Dömötör Csaba kijelentette: az 1 millió 130 ezer válasz azt jelzi, hogy a konzultációban olyan aktuális és lényeges kérdések szerepelnek, amelyek befolyásolják Magyarország jövőjét. A részvételi arány már most meghaladja a 2015-ös bevándorlási konzultációét, és várhatóan ez lesz az eddigi legnagyobb részvétellel járó ilyen akció – tette hozzá.
A részvételt az államtitkár kiállásként értékelte a nemzeti függetlenség és a kormány politikája mellett.
Dömötör Csaba arról is beszélt: május 20-ig azoknak a részvételére számítanak, akik szerint nincs rendjén, hogy bevándorlók milliói érkezzenek Európába ellenőrizetlenül; akik nem szeretnék, ha Brüsszel betelepítési programokat kényszerítene Magyarországra; továbbá, akik hazai kézben tartanák az adók, bérek, rezsidíjak meghatározását.
Megjegyezte, az emberek nemcsak a brüsszeli döntéshozóknak, hanem a hazai ellenzéki pártoknak is erős üzenetet küldhetnek.
Az, hogy vitáink vannak a brüsszeli döntéshozókkal, nem változtat azon a tényen, hogy Magyarország Európa pártján áll és egy erős Európáért dolgozik – szögezte le az államtitkár. Éppen azért kell megreformálni az elhibázott és nem a lényegi kérdésekre összpontosító brüsszeli politikát, hogy “Európa továbbra is a világ legjobb helye maradhasson” –fogalmazott.