Nemzetközi előadás-sorozatokat indít az egyetem

Nemzetközi előadás-sorozatokat indít a Pécsi Tudományegyetem. A magyar és angol nyelvű kurzusok február elején, illetve ősszel kezdődnek a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban.

hirdetés

Az intézmény általános rektorhelyettese az MTI-nek elmondta: a magyar nyelvű PTE Nemzetközi Szabadegyetem február 9-én indul Martonyi János külügyminiszter Magyarország külpolitikája ma és holnap című előadásával. A tervek szerint áprilisban vagy májusban Andor László uniós biztos lesz a rendezvénysorozat vendége.

Komlósi László Imre közölte: Az MTA első elnökéről, Teleki Józsefről elnevezett angol nyelvű Teleki Lecture Series várhatóan ősszel indul, és első előadónak George Patakit, New York állam magyar származású volt kormányzóját szeretnék megnyerni.

Az előadásokon előzetes regisztrációt követően alkalmanként 400-500 érdeklődő vehet részt.
Az egyetem számára a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program azt is megmutatta: fontos, hogy oktatási, kutatási, társadalompolitikai, művészeti kérdésekben nemzetközi szinten is gondolkodjon az intézmény – mondta az általános rektorhelyettes.

Megjegyezte: a vitáknak is teret engedő szabadegyetemi előadásokra nemcsak a Dél-Dunántúl felsőoktatási intézményeiben dolgozó oktatókat és hallgatókat, hanem minden érdeklődőt várnak, az angol nyelvű rendezvényeken pedig elsősorban a külföldi diákokra, oktatókra és az angolul jól tudó pécsiekre számítanak.