Népszavazásért gyűjt aláírásokat az LMP

Pécsett is aláírásgyűjtésbe kezdett az LMP. A párt népszavazási kezdeményezéséhez szükséges aláírásokat országszerte száz helyen gyűjtik egy hónapon át; 200 ezer szignóra van szükség a referendum kiírásához – mondta el Szilágyi Péter (képünkön) országgyűlési képviselő, sajtótájékoztatón.

hirdetés

Mint azt a párt képviselője Keresztes László Lóránt pécsi önkormányzati képviselő társaságában a Konzum Áruház sarkánál felállított stand mellett elmondta, a munkavállalók érdekeiért szállt harcba a szervezet március 5-től.

A Lehet Más a Politika négy kérdésben akar népszavazást indítani. A párt azt szeretné elérni, hogy a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon, a munkahelyi próbaidő maximum száz nap legyen, a szabadság kétharmadának kivételéről a munkavállaló döntsön, az álláskeresési járadékot pedig 260 napon keresztül folyósítsák.

A népszavazásra még idén, július és november között kerülhet sor, amennyiben a szükséges 200 ezer szignót április elejéig sikerül összegyűjtenie a pártnak.

Szilágyi Péter elmondta még: amennyiben az Alkotmánybíróság pozitívan dönt nyugdíjügyi beadványukról, akkor azonnal elkezdődik a gyűjtés arról is, hogy a korábban megszerzett nyugdíjjogosultságokat ne lehessen elvenni.