Népszerű gyakorlati hely a kormányhivatal

A Baranya Megyei Kormányhivatal szívesen fogadja a felsőoktatási intézményekből érkező hallgatókat szakmai gyakorlatra. Az elmúlt évben 191 fiatal döntött úgy, hogy a Kormányhivatalnál tölti az adott szak elvégzéséhez szükséges gyakorlati órákat.

hirdetés

A Kormányhivatalnak jelenleg is 11 felsőoktatási intézménnyel – köztük a Pécsi Tudományegyetemmel, a Kaposvári Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel – van érvényes együttműködési megállapodása. Az innen érkező hallgatóknak az idei évben is egyszerűen tudják biztosítani a gyakorlati helyet.

Mint azt dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott elmondta, a Baranya Megyei Kormányhivatal – az intézményi, valamint a hallgatói igények figyelembevételével – kiemelkedő színvonalú, magas szintű gyakorlati képzés nyújtására törekszik. Ennek is köszönhető, hogy az elmúlt évben 191 tanuló döntött úgy, hogy a Kormányhivatalnál szerzi meg az adott szak elvégzéséhez szükséges gyakorlatot.

2016-ban a legtöbben népegészségügyi területen töltötték a gyakorlati idejüket. Többségük rekreációszervező és egészségfejlesztő, illetve egészségügyi gondozás és prevenció szakon tanult. A járási hivatalokba sok hallgató érkezett gyakorlatra a jogi felsőoktatási szakképzésből, de fogadott a hivatal gyakornokot kereskedelmi és marketing szakról vagy közigazgatásszervező szakról is.

Amennyiben valamely felsőoktatási intézmény hallgatója úgy dönt, hogy szakmai gyakorlatát a Kormányhivatalnál kívánja tölteni, ezt először az adott egyetemi karon, a szakmai gyakorlat koordinációért felelős ügyintézőnél kell jeleznie. A karok összegyűjtik a hallgatók által megfogalmazott igényeket, és továbbítják ezeket a Kormányhivatal felé.

A Kormányhivatal és a kar közötti egyeztetés alapján kiegészítő megállapodás megkötésére kerül sor, melyben az adott félév szakmai gyakorlatának a részleteit szabályozzák a felek. A hallgató e megállapodás megkötése után tudja megkezdeni a szakmai gyakorlatát a hivatalban.