Netes vándordíjat kapott a város

Az „Internetes Kultúra Fővárosa” elnevezésű vándordíjat vehette át Páva Zsolt polgármester csütörtökön a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagjától. Az új elismerést azért alapították, mivel tavaly pécsi kötődésű weboldalak kapták a legtöbb elismerést az „Év Honlapja” megmérettetésen, s így akarják hasonló teljesítményre ösztönözni a többi vidéki várost.

hirdetés

A 2011-es díjkoszton a kultúra kategóriában a Kodály Központ és a Pécsi Nemzeti Színház online felülete hozott el díjat, amellett, hogy vendéglátás, ipari weboldal kategóriában egy-egy, és személyes holnapok kategóriában két oldallal taroltak a pécsiek.

E siker kapcsán fogalmazódott meg az ötlet egy pécsi kommunikációs társaságban, hogy megkülönböztetett figyelemben kellene részesíteni a legsikeresebb vidéki városok és a díjazott webfejlesztők közösségét. Így vetődött fel az „Internetes Kultúra Fővárosa” nevű díj létrehozása.

A díjátadót csütörtökön tartották a díjnyertes honlappal rendelkező étteremben, ahol a Sopianae SlamPoetry költészeti csoport műsora után adta át az új elismerést Varga István a Magyar Marketing Szövetség részéről Páva Zsoltnak. A polgármester azzal a reménnyel vehette át a díjat, hogy az remélhetőleg az év végén esedékes újabb megmérettetés után is Pécsett maradhat.

Tavaly óta Pécs immár hivatalosan is a Kultúra Városa, s most ehhez jött az Internetes Kultúra Városa elismerés is, amely címek kiindulási pontját az EKF jelentette – emelte ki Páva Zsolt. A polgármester felidézte: a 2010-es program miatt lehetnek új köztereink, új intézményeink. Az internet – derült ki szavaiból – azt is lehetővé teszi, hogy olyanok is betekinthetnek virtuálisan például a Kodály Központba, akiknek személyesen erre még nem volt lehetőségük.