New Yorkban is lesz MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hat kapcsolattartó iroda megnyitásával erősíti külföldi jelenlétét – közölte a jegybank csütörtökön az MTI-vel.

hirdetés

Tájékoztatásuk szerint a következő hónapokban New York-ban, Párizsban, Hamburgban, Rómában, Buenos Airesben és Bejrútban is megnyílnak az MNB irodái.

Az MNB célja, hogy a magyar jegybankot és a bankban folyó elemző munkát bekapcsolja a nemzetközi tudományos vérkeringésbe, illetve erősítse a társ- és partnerintézményekkel fennálló szakmai együttműködést.

Más európai országok jegybankjai, így az Európai Központi Bank, a német, a francia, az olasz és az osztrák jegybankok példáit követve, a felügyeleti feladatokat is ellátó MNB törekszik a világ élvonalába tartozó, illetve a regionálisan vezető pénzügyi intézményekkel kialakított kapcsolatok erősítésére, nemzetközi együttműködési háló kialakítására, ezért a világ egyes gazdasági-kulturális központjaiban hoz létre irodákat.

Korábban az MNB hét nemzetközi irodát tartott fent, Tokióban, Frankfurtban, New Yorkban, Párizsban, Zürichben, Londonban és Bejrútban – közölte a jegybank. Arra a kérdésre, hogy ezeket az irodákat mikor és miért zárták be, az MTI egyelőre nem kapott választ a jegybanktól.

Az MNB nemzetközi irodáit kis létszámú – 2-4 fős – lesz, az adott régióban munkatapasztalattal bíró, a térség gazdasági, pénzügyi viszonyait jól ismerő szakembergárda működteti majd, a nemzetközi irodák munkatársait az MNB nyílt pályázat útján választja ki – tudatta közleményében a Magyarország központi bankja.

MEGOSZTÁS
Előző cikkSok napütés lesz
Következő cikkCsobbanj Európával!