Nincs városvezetői szándék a helyi pénzről

Városházi sajtóközlemény:

hirdetés

“A városvezetés határozott szándéka, hogy különböző eszközökkel lehetővé tegye a helyi gazdaság fejlődését és fejlesztését. Ezt elsősorban a partneri kapcsolatok kiépítésében, közös cégek, gazdasági társaságok létrehozásában, illetve a különböző engedélyek kiállításában látjuk teljesíthetőnek és gyakoroljuk is, mint például a régió legnagyobb Ipari Parkja esetében is, amely a város és egy osztrák cég közös tulajdona.

A pécsi városvezetés tehát mindenben partner és minden irányban nyitott, ha arról van szó, hogy Pécs gazdasági élete fejlődjön és támogat minden olyan kezdeményezést, amelynek pozitív következményei vannak a helyi vállalkozások esetében, ösztönzik a helyi gazdaságot, de álláspontunk szerint Kis Varga István, a Pécs-Baranyai Origó-Ház elnökének nyilatkozata a Pécsi Tüke „pénzről” némileg elhamarkodott volt. Nem zárjuk ennek az alternatívának a lehetőségét, de úgy látjuk, hogy a jelenlegi igen komoly válság idején ennek az ötletnek a realitása igen csekély, gyakorlati megvalósítása és működése pedig lehetetlen.

Ennek ellenére elismerés és köszönet illeti a Pécs-Baranyai Origó Ház elnökét, amiért erőfeszítéseket tesz és „alternatív módszereket” próbál kidolgozni a helyi gazdaság élénkítésére.

Polgármesteri Kabinetiroda
Pécs, 2011-09-12