Nők loptak meg nőt

A két harkányi nő a tárca tulajdonosának még letagadta, a kiérkező rendőröknek azonban már elismerte tettét.
Egy 36 éves nő kért segítséget a rendőrségtől 2014. július 31-én a délelőtt órákban, mert percekkel korábban az egyik harkányi élelmiszerbolt előtt táskájából kiesett pénztárcáját – benne bankkártyájával és készpénzével – ismeretlen tettes eltulajdonította – közölte a police.hu.

hirdetés

A nő a perceken belül helyszínre érkező rendőröknek elmondta, hogy pénztárcáját feltehetőleg közvetlenül az üzlet előtt rántotta ki a táskájából, azonban mire a boltba érve észlelte a tárca hiányát, azt már sehol nem találta. Ekkor több alkalommal is érdeklődött a bolt környéki padon ülő, általa csak látásból ismert emberektől, akik azonban azt mondták neki, hogy nem látták a földre hulló értéket.

A Harkányi Rendőrőrs járőrei a kapott személyleírás alapján egy órán belül beazonosították és felkutatták a tárca eltűnésének időpontjában a bolt előtt egy padon üldögélő két nőt, akik elszámoltatásuk során elismerték a bűncselekmény elkövetését. A 38, illetve 41 éves helyi lakosok a rendőröknek elmondta, egyikük látta a földre esni a tárcát, melyet egy hirtelen elhatározásból pár másodpercen belül felvett és elrejtett. Ezt azonban a sértett érdeklődésére letagadták, majd a pénzt egymás között elosztották, a tárcát pedig egy közelben lévő, jelenleg használaton kívüli vendéglátó egység kerthelységébe bedobták.

Kihallgatásuk során mindkét nő beismerte tettét, mind az eltulajdonított értékek, mind a pénztárca előkerült, azokat a rendőrök jogos tulajdonosának hiánytalanul visszaadták. A gyanúsítottak ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Siklósi Rendőrkapitányságon folytatják a büntetőeljárást.