Norvégok segítenek a Drávánál

Tiffán Zsolt, az Ős-Dráva Program Összehangolásáért Felelős Kormánybiztos pénteken megbeszélést folytatott Tove Stkarsten asszonnyal, a Norvég Királyság budapesti nagykövetével.

hirdetés

A találkozón Tiffán Zsolt köszönetét fejezte ki a norvég államnak a segítségért, melyet a baranyai fejlesztések kapcsán a Norvég Alapon keresztül nyújtott. A felek áttekintették a jövőbeli, Norvég Alap által támogatható fejlesztéseket és a további együttműködési lehetőségeket, különös tekintettel az Ős-Dráva Programra.

ToveS_norge_20131129

A kormánybiztos arról tájékoztatta a nagykövetet, hogy a következő év elején a környezetvédelem – és vízgazdálkodás, valamint a kulturális örökség megőrzése témakörében kiírásra kerülő pályázatokat kiemelt figyelemmel kísérik az Ős-Dráva Program szakértői. Tove Stkarsten a találkozón elmondta, fontos, hogy a magyar kormány kiemelt programként kezeli az Ős-Dráva Programot, mert az illeszkedik a magyar kormány hosszú távú elképzeléseihez. Kiemelte, a nagykövetség fokozott figyelmet fordít az Ős-Dráva Programra, és lehetőségeihez mérten partner lesz a megvalósításban. Januárban ismét sor kerül egy találkozóra a nagykövet budapesti hivatalában.

A nagykövet délután ormánsági programokon vesz részt, majd a nagykövetség könyvadományát adja át a drávasztárai könyvtárnak.