Nukleáris konzultációt kezd az LMP

Az LMP az alábbi sajtóközleményt adta ki arról, hogy konzultációt indít. 

Sajtóközlemény
A kormányzati nagytestvér nyomdokain a pécsi városvezetés egyre több konzultációt indít. Ez tulajdonképpen helyes, annak ellenére, hogy ezek közül néhány jól láthatóan csak önigazolásként szolgál. A konzultációkat ugyanakkor ki kell terjeszteni valamennyi olyan kérdésre, amely meghatározza városunk jövőjét. Mindent meg kell tenni azért, hogy a város által megfogalmazott fejlesztési célok érvényesülhessenek, és külső tényezők ne akadályozzák, hogy Pécs a fenntarthatóság elveinek érvényesítése mellett alapozza újra gazdaságát, teremtsen munkahelyeket, vagy hozzon létre (jelentős források felhasználásával) turisztikai attrakciókat.
Ilyen fontos kérdésnek tekintjük a nukleáris hulladéktároló helyszínének kiválasztását, melynek kutatási területe Pécstől kb. 8-10 km-re fekszik. Beszélni kell továbbá az uránbányászat esetleges újraindításával kapcsolatos tervekről. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy e kérdések kapcsán a város lakói nem tudják kifejezni véleményüket. Pécs megválasztott vezetőinek és képviselőinek az a kötelessége, hogy a város és lakói érdekeit a leghatározottabban képviseljék.
Mi azért dolgozunk, hogy a pécsiek e fontos kérdések kapcsán a véleményüket – még időben – elmondhassák. Több alkalommal szerveztünk lakossági fórumokat, kezdeményeztünk nyilvános bizottsági üléseket, és részt vettünk egy közmeghallgatás összehívatásában. A városi közgyűlésen javaslatokat nyújtottunk be, a megfelelő tájékoztatást, és a pécsiek érdekeinek határozott képviseletét követelve. A városvezetés mindezek ellenére nem tett érdemi lépéseket. A következő időszakban online és kérdőíves konzultációt indítunk e témákban. Ezt követően, pécsiek ezreinek megkérdezése után ismét előterjesztéssel fogunk élni a közgyűlés felé annak érdekében, hogy Pécs a leghatározottabban álljon ki érdekei mellett.
Az online kérdőív a következő ezen a címen érhető el!
hirdetés