Nyaralni ment a nyár

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint mindössze 24 fok lesz szerdán. Úgy tűnik, a nyárnak is elege lett a melegből, ezért melegebb éghajlatra ment nyaralni. 

hirdetés

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

A többnyire rövid napos időszakok mellett erősen felhős lesz az ég, szerdán napközben csökken majd többfelé a felhőzet, legtovább felhős idő az ország középső harmadán valószínű. Elszórtan számíthatunk esőre, záporra. Egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé élénk, kedden északkeleten, szerdán inkább nyugaton erős is lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 24 fok között várható.
Időjárási helyzet Európában:

Az Észak-Skandinávia feletti középponttal örvénylő ciklon hosszan – egészen Észak-Olaszországig – lenyúló hidegfrontja mögött a közép-európai térségben megszűnt a kánikula. A front vonulását zápor, zivatar kísérte, és a meleg levegő a Balkán-félsziget déli, keleti területeire szorult vissza. A szárazföld északi, északnyugati felén mérsékelten meleg, sőt helyenként hűvös az idő. A Skandináv-félsziget nyugati, északi vidékein csupán 10 fok közeli a maximum-hőmérséklet, az 50. és 60. szélességi kör között elhelyezkedő országokban 17 és 22 fok közötti. A mediterrán térségben jelentős időjárás-változás nem történt; napos időben 30 fok köré melegszik fel délutánra a levegő, sőt Görögországban néhol 38 fokot is mértek. A Kárpát-medence fölé szerda estig hűvös levegő áramlik, és a felhő is sok lesz felettünk.