Nyeregbe Pécs: több mint százan tekertek a baleset-megelőzési versenyen

Május 26-án lezajlott a Pécsi Rendőrkapitányság Megelőzési és Minőségbiztosítási Alosztálya által szervezett „Nyeregbe Pécs” elnevezésű kerékpáros baleset-megelőzési program, melyhez az időjárás is kegyes volt.
Mintegy 110 fő regisztrált a versenyre az éger-völgyi parkolóban, ahonnan elindulva a mezőny tagjai 09.00 órától kezdték meg teljesíteni a kerékpárút 15 km-es távját.

hirdetés

Az orfűi Aquapark parkolójába érkező versenyzőket további – kevésbé megterhelő – feladatok, illetve szórakoztató programok várták.

Pontokat lehetett szerezni KRESZ-teszt, valamint közlekedéstörténeti totó kitöltésével, kerékpáros hibafeltárással, spinning-kilométer gyűjtéssel és kerékpáros ügyességi pálya teljesítésével.

A résztvevőket várta még a Misina Speciális Mentők kötélpályás bemutatója, a Free Mobility egyesület különleges kerékpárjai, a Hervis Sportáruház ingyenes kerékpár szervíze, a Katonabogarak Hegyikerékpáros Egyesület ügyességi pályája, Sarlós Péter flatland-bemutatója, vércukor és vérnyomásmérés a Magyar Gyermekmentő Alapítvány részéről, valamint fiatal kerékpárosok rap előadása. A szomjas résztvevők számára a DRV biztosított friss vizet a helyszínre kitelepült lajtoskocsijával.

A szervezők a teljesítmények összesítése alatt a támogatók által felajánlott ajándéktárgyakat sorsoltak ki tombolán a versenyzők és a program segítői között.

Az első három helyezett, valamit a verseny legfiatalabb és legidősebb résztvevője is díjazásban részesült, ugyancsak az alább megnevezett támogatók jóvoltából.

A rendezvényt támogatták: Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány, Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, Hervis Spotráruház, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Bronga-Túra Kerékpárszaküzlet és szerviz, Pavlik Kerékpárszaküzlet és szerviz, Fittbike Sportegyesület, Katonabogarak Hegyikerékpáros Egyesület, Fit-boys kerékpárszaküzlet, Éger-völgyi Teca Mama Kisvendéglő, Pékinas Kft., Pedál Kerékpárüzlet, Imperator kerékpár szalon és szerviz, Free Mobility Egyesület, Mecsekbike.hu, Pannon-kert Zrt. Orfű Aquapark, Tettye Forrásház Zrt., Biotech USA, Timex, Orfű Város Önkormányzata.

Forrás: Pécsi Rendőrkapitányság