Nyílt levél Csányinak és Matyinak

Nyílt levelet írt Matyi Dezsőnek és Csányi Sándornak az Összefogás Pécsért Egyesület, amelyet az alábbiakban adunk közre:

hirdetés

“A múlt héten nyilatkozatban tette közzé az MLSZ, hogy a következő szezonban mely csapatok vehetnek részt az NB.I-ben. A Pécs nem kapott licencet, eszerint a másod vagy harmadosztályban kellene folytatnia. Az MLSZ döntésének hátteréről mai napig nincsenek hírek. Pedig ha lenne végre őszinte beszéd, megtudhatnánk, hogy mi lehet olyan ok, amiért büntetni kell a Jarni edzővel, emberfeletti munkával a bentmaradást kiharcoló futballistákat, az őket segítő munkatársakat és a még mindig lelkes nézőket. Nem utolsó sorban azt a több ezer gyereket, akik a futballt választották, akiknek a napi edzések, a közösség, amiben vannak, amiért küzdenek, a testi-lelki egészségét szolgálja.

Valaki végiggondolta-e ebben az ügyben hogy mi a cselekedeteinek következménye? Itt ugyanis nem dönthet a puszta pénzérdek!

Pécsett az egykor európai szintű kosárlabdát már kivéreztette a viszálykodás, a pénz. Hiába épül milliárdokért sportakadémia, ha nem lesznek példaképek, nem lesznek lelkes gyerekek, se közönség. Ezt már tapasztalhattuk elégszer Pécsett, több sportágban is.

Lehet persze mutogatni, közönséget heccelni, politikai ügynek beállítani ezt is, de ez félrevezető.
Matyi Dezsőnek és Csányi Sándornak ki kell állnia a nyilvánosság elé és elmondani mi van a háttérben. Az alábbi kérdésekre követeljük a választ, mint Pécs város megválasztott képviselői, mint pécsi sportszerető polgárok, és mint édesapák:

Mennyi pénzből gazdálkodik a klub éves bontásban, amióta Matyi Dezső a tulajdonos?

Ebből mennyi az MLSZ támogatása, mennyit adott a város közpénzből, s mennyit tett hozzá Matyi Dezső?

Vannak-e elmaradt kifizetések játékosok, alkalmazottak vagy más szolgáltatók felé?

Mennyi pénzt fordítottak a stadion és a kiszolgáló infrakstruktúra fejlesztésére, s miből?

Milyen feltételek mellett kapta meg Matyi Dezső a klubot, illetve a pályahasználatot?

Mennyi pénzt kapott a klub az utánpótlás fejlesztésére, s azt mire fordította?

Amennyiben péntekig erre nem kapunk választ, minden közérdekű adat nyilvánosságra hozását jogi úton fogjuk kieszközölni, hogy tisztán lássanak a pécsiek milyen érdekek állnak a pécsi foci útjában.

Pécs, 2015. május 20.
Kővári János és Vozár Pál
Az Összefogás Pécsért Egyesület önkormányzati képviselői”