Nyilvános vita lehet a PTE modellváltásáról a pécsi országgyűlési képviselők között?

Két pécsi országgyűlési képviselő, név szerint Mellár Tamás (Párbeszéd) és Keresztes László Lóránt (LMP) nyilvános vitára hívott egy harmadikat, Hoppál Pétert (Fidesz) az egyetemi átszervezések, vagyis a modellváltás témájában. 

hirdetés
Uránia Mozi

Mint az Mellár Tamás ezzel kapcsolatos Facebook-posztjából kiderül, az ellenzéki országgyűlési képviselők szerint azért van szükség a nyilvános vitára, mert – velük ellentétben – Hoppál Péter nem emelte fel hangját a Pécsi Tudományegyetem átalakításával kapcsolatban, vagyis „nem állt sem a tiltakozásukat és aggodalmaikat kifejező egyetemi oktatók, sem pedig a diákok mellé, nem képviselte Pécs és Baranya megye érdekeit”.

Mint a képviselő a bejegyzésben írja: „Annak érdekében, hogy Pécs és Baranya megyei polgárai számára világossá váljon, hogy a város országgyűlési képviselői milyen álláspontot foglalnak el egy ilyen jelentős súlyú kérdésben, nyilvános vitára hívjuk Hoppál Pétert az egyetemek alapítványi fenntartásba történő kiszervezésének témájában. A vita időpontjára és a lebonyolítás részleteire képviselő úr visszajelzését követően teszünk javaslatot.”

A teljes poszt itt látható: