Nyőgéri helyett Gulyás vezeti a pécsi MSZP-t

A Magyar Szocialista Párt pécsi szervezetének tisztújító küldöttértekezlete a szervezet pécsi elnökének Gulyás Emil ügyvédet, alelnökének Schmuck Roland közgazdászt választotta. Munkájukat a 6 tagú elnökséggel közösen végzik.

hirdetés

Gulyás Emil Nyőgéri Lajost váltja a pécsi elnökség élén. Őt tavaly ősszel jogerősen bűnösnek mondta ki a bíróság, mert valótlan tartalmú szórólapokat terjesztett Páva Zsolt polgármesterről.

A most leköszönt pécsi pártelnök ellen a városháza előtt is tüntettek
A most leköszönt pécsi pártelnök ellen a városháza előtt is tüntettek

A szocialisták közleményükben azt írják: az elnökség legfőbb feladata, hogy “hatékonyan képviselje a pécsiek érdekeit és ne csak egy szűk réteg érezze jól magát városunkban”. Ehhez, teszik hozzá, elengedhetetlen, hogy a “pécsieknek Pécsen legyen munkahelyük, ne terhelje őket indokolatlanul magas ingatlanadó és biztonságban érezzék magukat városunkban”.

Gulyás vezeti a városi szocialistákat
Gulyás vezeti a városi szocialistákat

A küldöttértekezlet felhatalmazta az elnökséget, hogy a fenti célok elérésének érdekében haladéktalanul kezdje meg a tárgyalásokat a lehetséges szövetségesekkel, civil szervezetekkel, demokratikus pártokkal. A szocialisták a 2014. évi helyhatósági választásokon való eredményes szereplés érdekében választási szövetség kialakítását szeretnék elérni. Emellett a lehető leghamarabb javaslatot várnak az elnökségtől a polgármester- és képviselőjelöltek személyére.