Nyugtát karácsonykor is!

Az ünnepeket megelőző hetekben, napokban kiemelt figyelmet fordít a NAV a szezonális termékek és szolgáltatások ellenőrzésére az üzletekben és a közterületeken is. Tavaly minden hatodik ellenőrzés megállapítással zárult a régióban.

hirdetés

A Dél-dunántúli régióban az ünnepi időszak minden jelentősebb eseményén, helyszínén jelen lesznek a hivatal munkatársai és ellenőrzik a bizonylat kibocsátás rendjét, a nyilvántartások vezetését, az online pénztárgépes átállással kapcsolatos kötelezettségek teljesítését, az adószámhoz kötött tevékenységeket, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ebben az időszakban jelentősen megnövekszik a szabálytalanságok száma, ezért kiemelt figyelmet fordít a NAV ezek kiszűrésére.

Az ellenőrzések főbb helyszínei: kirakodóvásárok, piacok, ünnepi rendezvények, kitelepülések, üzletek,szolgáltató és vendéglátó egységek.

Az ellenőrzések főbb területei, célzott termékek és szolgáltatások: fenyőfa, hal, karácsonyi díszek, ajándékok, méz, gyümölcsök, szaloncukor, álarcok, pirotechnikai eszközök értékesítése, a fodrász, manikűrös, kozmetikus, cukrászdai, éttermi, téli sporttevékenység, és taxi szolgáltatás, valamint a kuponos akciók.

2012 ünnepi időszakában, a régióban 528 ellenőrzést végeztek a revizorok, amelyből 86 zárult szabálytalanság megállapításával és15 millió forint bírságot szabott ki a hivatal.

Az ellenőrzések az ünnepek után is folytatódnak, így bárhol és bármikor lehet számítani a NAV munkatársainak megjelenésére.