Ócsa: nem kellenek a házak

Tartalékstátusba kerülnek az ócsai házak – írja keddi cikkében a Magyar Hírlap.

hirdetés

A lap ismerteti: az év végén lezárul az ócsai szociális bérlakásokra kiírt újabb pályázat is, ám a nyolcvanból harmincöt ingatlan továbbra is üresen áll, noha a pályázati feltételeket korábban úgy módosították, hogy nemcsak csődbe jutott devizahitelesek, hanem egyéb tartozások miatt kilátástalan helyzetbe került családok is jelentkezhettek.

A programban közreműködő Magyar Máltai Szeretetszolgálat a lapot arról tájékoztatta, hogy a bérlő nélkül maradt házak egy nemrég benyújtott törvénymódosítás alapján a Nemzeti Eszközkezelő tartalékingatlan-állományába kerülnek, a tartalék ingatlanok hasznosítására vonatkozó szabályok pedig kiegészülnek a veszélyhelyzet következtében lakóingatlanukat elveszítő emberek átmeneti elhelyezésének biztosításával.

A kormány által elrendelt veszélyhelyzet az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ipari szerencsétlenség, illetve az ezek következményeinek elhárítása érdekében hirdetett rendkívüli állapot lehet. Az ingatlanok hasznosítására vonatkozó részleteket kormányrendelet tartalmazza majd.