Ők a kormánypártok komlói jelöltjei

Jelölőgyűlést tartott hétfőn a Fidesz-KDNP komlói tagszervezete, amelyen megnevezték a pártszövetség képviselőjelöltjeit az őszi önkormányzati választásokra.

hirdetés

A komlói választópolgárok ősszel tíz mandátumról dönthetnek az egyéni választókörzetekben, további négyen pedig a meg nem választott jelöltekre leadott szavazatokat összesítő kompenzációs listáról juthatnak be a városi önkormányzatba. Így a város következő képviselő testülete a polgármesterrel együtt 15 tagú lesz.

A kormánypártok természetesen mindegyik egyéni körzetben indítanak jelöltet: közülük öten jelenleg is tagjai a városvezetésnek. A belváros II-es számú körzetében Dr. Makra István Edéné, Szilvás-Somágban Mink Ernő, Kökönyös-Keleten Molnár Zoltánné, Dávidföldön pedig Schalpha Anett próbálkozik a 2010-es siker után újra a mandátumszerzéssel. Hozzájuk hasonlóan az újrázásért indul Kenderföldön a jelenlegi testületbe időközi választáson bekerült Hegedüs Norbert, mint szövetséges a Fidesz-KDNP színeiben indul.

A fennmaradó öt választókörzetben új emberekre voksolhatnak a helybéliek: a belvárosi I-esben Kovács István, a keleti városrészekben Pálfi László, Szilvásban Néder Kálmán, Kökönyös-nyugaton Dezső Károly, Körtvélyesben pedig Benke Nikolett nevével találkozhatnak majd a szavazólapokon október elején.

A kompenzációs lista első négy helyén Polics József polgármester és Kupás Tamás Levente alpolgármester kapott helyet. Rajtuk kívül képviselőkként még Molnár Zoltánné és Schalpha Anett kapott lehetőséget a testületbe jutásra, amennyibe az egyéni körzetükből nem sikerül mandátumot szerezniük.

Az önkormányzati választásokra várhatóan október elején kerül sor, a pontos dátumról a köztársasági elnök dönt.