Ökölcsapások, fenyegetés, végül zárka

A nyomozás szerint eltűnt egy mobiltelefon, gazdája pedig utánament. Nem kellett volna, ökölcsapásokat és fenyegetéseket kapott.

hirdetés

A Pécsi Járásbíróság február 17-én elrendelte egy házaspár előzetes letartóztatását egy hónapra élet vagy testi épség elleni, illetve más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete alapos gyanúja miatt, közölte pénteken a bíróság.
A nyomozás eddigi adatai szerint  január 21-én a női gyanúsított fiatalkorú lánya megjelent a sértett pécsi lakásában, és eltulajdonította a sértett mobiltelefonját, a SIM-kártyával és memóriakártyával együtt, majd távozott a lakásból. A sértett, miután észlelte a telefon eltűnését, a fiatalkorú lakására ment, ahol viszont a gyanúsítottak rátámadtak. A gyanúsított nő két pofont adott a sértettnek, majd a gyanúsított férfi több alkalommal ököllel fejbe vágta, és mindketten azzal fenyegették a sértettet, hogy ha nem fizet milliós összeget, akkor a fiatalkorú szexuális zaklatásáért feljelentik. Azzal is megfenyegették a sértettet, ha nem fizet, úgy a sértett édesanyját is meg fogják ölni. A fenyegetés és a bántalmazás hatására a sértett ígéretet tett, hogy fizetni fog, ez után tett feljelentést a rendőrségen.
A bíróság közlése szerint a gyanúsítottak többszörösen büntetett előéletűek, szökésüktől elrejtőzésüktől kell tartani. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény jellegére figyelemmel alaposan tartani lehet attól is, hogy a sértett és a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével meghiúsítanák, vagy veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményt követnének el szabadlábon hagyásuk esetén.