Olcsóbb az iskolakezdés

Kevesebbe kerül az iskolakezdés a családoknak a kormány intézkedéseinek köszönhetően mint a korábbi években a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint. Novák Katalin hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a mostani tanévkezdéskor 730 ezer gyerek családjának nem kell egyáltalán fizetnie a tankönyvekért – adta hírül az MTI.

hirdetés

Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a családi adókedvezmény kiterjesztése, a tankönyvcsomagok olcsóbbá tétele, valamint a közétkeztetési támogatás és a szeptemberi újabb rezsicsökkentés mind olyan lépések, amelyek nagyban megkönnyítik a családoknak az egyébként komoly anyagi megterhelést és kihívást jelentő iskolakezdést.

Bácskai János, Ferencváros polgármestere bejelentette, a kerületi rászoruló gyerekek nagy részének nem kell fizetnie az étkezésért, továbbá a helyben élő 3.-12. évfolyamos diákok családjai tankönyvtámogatást kapnak, ami lényegében ingyenessé teszi számukra a tankönyveket. (Az 1. és 2. osztályos diákok szüleinek az állam biztosítja ingyenesen a tankönyveket.)