Olcsóbbak lesznek a repjegyek

Akár 40 százalékkal is olcsóbbá válhatnak jövőre a repülőjegyek – állítja az ágazat egyik vezető elemzője. Az ok a kőolaj árának zuhanása, mindebből pedig leginkább a turistaosztályon utazók profitálhatnak -írja a napi.hu.

hirdetés

Brian Pearce, a Nemzetközi Légiszállítási Szövetség, az IATA vezető közgazdásza szerint az olajárak esése és a légitársaságok versenye miatt az utasok jövőre jelentős kedvezményekre számíthatnak. Különösen a turistaosztályon utazók járnak jól, az üzletemberek számára viszont nem lesz különösebben olcsóbb az utazás.

“A turistajegyek rugalmasabban reagálnak az olajár mozgására. A legjobb kedvezményeket az utastér hátsó részére jegyet váltók kapják majd, bár más helyekre is kedvezményeket adnak” – mondta Pearce.

A közgazdász hozzátette, hogy sok függ attól, mennyire gyorsan esnek majd az olajárak. Az olajexportőr országok szervezete, az OPEC eheti tanácskozásán változatlanul hagyta a kitermelési kvótákat, miközben a felhalmozott tartalékok miatt csökken a kereslet a világpiacon a kőolajra.

Az utasok számára kedvező lehet az is, hogy több európai légitársaság új gépeket vett, és igyekszik feltölteni a járatokat. Különösen a déli országokban állnak nyomás alatt a cégek – mondta.