Ölelkeztek, majd gyűjtésbe kezdtek

Gyerekek és szüleik ölelkeztek táblákkal a kezükben a Széchenyi téren,  csütörtök este. Ezzel indították útjára azt a gyűjtési akciót, amivel sportpályát újítanának fel a Koch Valéria Iskolaközpontban. 

hirdetés

Közel nyolcmillió forint kell ahhoz, hogy teljesen megújuljon a magyar-német nyelvű iskola udvara. A diákok és szüleik pedig nem tétlenkedtek. Összefogtak és gyűjtésbe kezdtek. A tervezett programokból és az iskolapóló eladásából befolyó összeget a sportpályákra fordítják. Ha összegyűlik a szükséges pénz, több sportágnak biztosítanak majd teret a Koch Valéria Iskolaközpontban. Először egy műanyag borítású futópályát alakítanak ki, aminek a végén egy új távolugró gödröt álmodtak meg a gyerekek. A tervek szerint egy homokos strandröplabda- és egy felújított kosárpálya is teret kap az intézmény udvarán.

Az első ütemhez másfél millió forintra lenne szükségünk – mondta Csősz Edit, az iskola egyik testnevelő tanára. Hozzátette: ha a futópálya elkészül, akkor a strandröplabda-pályát már társadalmi munkában alakítanák ki.

A szülők is tettek már felajánlásokat, mondja Hoch Evelin tanuló. A távolugró gödörhöz és a strandröplabda-pályához szükséges homokot biztosítják, de az elrugaszkodó deszkát is elkészíti egy apuka – tette hozzá a 17 éves lány.

A tervek szerint az új futópályát az április-májusi kötelező felméréssel avatják fel, de a testnevelésből érettségizők is az új, műanyag borítású futósávon vizsgázhatnak majd.