Öltözz pirosba Valentin-napon

A Szemem Fénye Alapítvány idén is megrendezi hagyományos, Öltözz pirosba! akcióját, ahol a szerelmet és a szeretet egyszerre mutathatják ki a résztvevők.

hirdetés

Február 14-én, Bálint-napon a megjelenésével fejezheti ki bárki, hogy a súlyos betegségben szenvedő gyermekek mellett áll, azzal, hogy pirosba öltözik.

A Szemem Fénye Alapítvány negyedik alkalommal rendezi meg az Öltözz pirosba! elnevezésű jótékonysági akcióját. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek és családjaik ellátását felvállaló alapítvány arra kér mindenkit, hogy pénteken vegyen fel egy piros ruhadarabot, és támogassa kétszáz forinttal a Dóri Ház működtetését.

Magyarország első gyermekhospice háza szolgáltatásait ingyenesen nyújtja, annak ellenére, hogy nem részesül állami finanszírozásban. Az alapítvány nagyrészt adományokból fedezi a fenntartását.

Valentin-nap az angolszász világban ismert, mára a világ jelentős részén elterjedt ünnep. Bár sokan máig idegenkednek tőle, azonban az Öltözz pirosba! akció kapcsán hazai színt kaphat. A piros ruhák és kiegészítők viselésén túl, másként is utalni lehet az szolidaritásra. Az akcióba bekapcsolódók akár piros ételeket is ehetnek, ihatnak piros italokat, a szerelem színébe burkolhatják üzletüket, sőt a bátrak még a hajukat is befesthetik.

[box title=”Várják az adományokat”]A Szemem Fénye Alapítvány várja magánszemélyek, közösségek, közintézmények, klubok, baráti körök, cégek és vállalkozások jelentkezését, akik szeretnének egy remek hangulatú jótékonysági megmozdulás részesei lenni. Jelentkezni és további információkat kérni a 72/526-658-as telefonszámon, vagy a vallalati@szememfenye.hu e-mail címen lehet, s az alapítvány honlapja (http://www.szememfenye.hu/) szintén hasznos tudnivalókkal szolgál.[/box]