Ön nyerte meg az ötöslottót?

Van telitalálatos szelvény az ötöslottón, egyetlen szelvénnyel találták el mind az öt számot a 11. héten. A nyeremény a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint 3 054 187 380 forint.

hirdetés

Az ötöslottó televízióban közvetített számsorsolásán, szombaton a következő nyerőszámokat húzták ki: 5, 10, 54, 59, 80.

A Joker játékban is volt “telitalálat”, az egy darab Jokerre 20 868 990 forintot fizetnek.

Legutóbb tavaly szeptemberben volt ötös a lottón, akkor szintén egyetlen telitalálatos szelvény volt, amely ugyancsak több mint hárommilliárdot ért. Az akkori, 3 milliárd 87 millió forintos nyeremény a negyedik volt a legnagyobb ötöslottó-nyeremények sorában. Az eddigi legnagyobb nyereményt, több mint ötmilliárd forintot 2003-ban sorsolták ki.

A nyeremény halmozódása legfeljebb egy évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt felosztják a többi nyertes között.

Külön telefonszámot tartanak fenn a nyertesnek, hogy jelentkezzen. A nyeremények felvételére a nyertes játékhoz tartozó sorsolás napját követően 90 nap áll rendelkezésre.

A jelentkezés után a Szerencsejáték Zrt. munkatársa az első telefonbeszélgetés során meggyőződik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van, de a nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van.

A nettó nyeremény kifizetése minden esetben banki átutalással történik, magyarországi lakossági forintfolyószámlára.

A jogszabályok szerint az ötöslottó át nem vett nyereményeit a Szerencsejáték Zrt. 180 napon belül használhatja fel újra nyeremények céljára (például nyereménykülönbözetekre, különsorsolások nyereményeire). Amennyiben ez nem történik meg, az összeget játékadóként a költségvetés számára kell befizetnie.

A 12. héten várható főnyeremény 85 millió forint.

  • Valaki Pécsröl

    Szerintem megint olyan valaki nyert ,aki az utolsó pénzén vett 1-2 darab szelvényt.