Céges ajándék a pedagógusokért

Az IT Services Hungary munkatársai társadalmi munkával, informatikai és egyéb fejlesztő eszközökkel segítették a Baranya megyei Pedagógiai Szakszolgálatot.

hirdetés

Az IT Services Hungary (ITSH), Magyarország legnagyobb ICT munkaadójaként elkötelezett a hátrányos helyzetben élő fiatalok fejlődésének támogatásában. Az ország négy nagyvárosában, többek között Pécsett is jelen lévő vállalat pályázatot hirdetett, melynek keretében a kollégák önkéntes munkájuk elvégzéséhez szükséges eszközök finanszírozását igényelhették.

Az ITSH pécsi telephelyén dolgozó rendszerintegrációs csapat a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálatnak (Pécs, Egyetem u. 2.) nyújtott segítő kezet a pályázat keretében. A Szakszolgálat egy többcélú közoktatási intézmény, amely rendelkezik tanulási képességeket vizsgáló bizottsággal, valamint nevelési, pályaválasztási tanácsadást, illetve korai fejlesztést végez. Korai fejlesztésben részesülhetnek a 0-6 éves korú, értelmi-, érzékszervi-, mozgás és halmozottan sérült, valamint viselkedészavarral küzdő gyermekek.

A Szakszolgálat célja az érintett kisgyermekeket nevelő családok segítése, a gyermekek sérült vagy lassabban kialakuló készségeinek fejlesztése, valamint a jobb életminőség és a szociális kapcsolatok támogatása. A Szakszolgálat munkatársainak tevékenysége az intézmény falain kívül is folytatódik. Utazó szakembereik ugyanis olyan Baranyai településeken élő, sérült gyermekeket nevelő családokat keresnek fel és vonnak ily módon be a fejlesztő programba, akiknek nincs lehetőségük rendszeresen Pécsre utazni.

Az ITSH munkatársai szakértelmüket és kreativitásukat egyaránt latba vetették az intézmény támogatása érdekében. A szakszolgálatnál üzemelő 45 db asztali számítógép karbantartását, szükség szerinti átalakítását (tápegységek cseréje, memóriabővítés) végezték el a hozzáértő kollégák. A cég munkatársaitól továbbá egy új laptopot kapott az intézmény, amely komoly segítség az utazó fejlesztő munkatársak mindennapjaiban. Szintén az ő munkájukat hivatott támogatni az un. „mozgásfejlesztő táska” és a „speciális labda”, amelyet a pécsi központ számára adományozott vibrációs masszírozó géppel együtt adtak át az ITSH munkatársai. Ezek az eszközök a gyermekek mozgáskoordinációját javítják, pozitív hatást gyakorolva ezzel szellemi fejlődésükre is.

A pécsi csapat az informatikai eszközök mellett játékgyűjtést hirdetett a fejlesztő központ részére, hogy az idelátogató gyerekek még otthonosabban érezzék magukat.

AZ ITSH pécsi rendszerintegrációs csapatának valamennyi munkatársa kivette a részét a munkából. – Igazán örülünk, hogy támogathattuk a gyógypedagógus és gyógytornász szakemberek áldozatos munkáját és az eszközök és játékok ajándékozásával pedig közvetlenül járulunk hozzá a halmozottan sérült, hátrányos helyzetű gyermekek fejlődéséhez és társadalmi beilleszkedéséhez – nyilatkozta Zalay Buda az IT Services Hungary Pécsi telephelyének vezetője és hozzátette: “célunk, hogy a Szakszolgálatot és hasonló intézményeket, munkatársaink kezdeményezése révén a jövőben is támogassuk”.

(x)

  • Pécsi Lakos

    “Céges ajándék a pegagógusokért”

    Pedagógus, nem?