Önkéntes program a pécsi világörökségi helyszíneken

Könnyebb lesz elképzelni az ókori Pécset

Érdekel a történelem? Bővíteni szeretnéd tudástáradat? Szeretsz emberekkel foglalkozni? Ha kipróbálnád magad tárlatvezetőként, szívesen részt vennél múzeumpedagógiai foglalkozások megtartásában, vagy úgy érzed, hogy kreatív ötleteiddel segíteni tudnád munkánkat, akkor ne habozz, csatlakozz a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft önkéntes programjához!

hirdetés

„Veled több lesz a világörökség!

A Cella Septichora Látogatóközpont 2013 tavaszán indította – Pécsett elsők között – múzeumi önkéntes programját, mely a nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel idén is megszervezésre kerül. Olyan önkéntesek jelentkezését várjuk, akik a pécsi világörökségi helyszínek elhívatott tárlatvezetőjévé szeretnének válni, segítséget vállalnának a látogatók tájékoztatásában, különféle rendezvények, programok lebonyolításában. A múzeumi önkéntes munka kiváló lehetőség új történelmi, helytörténeti ismeretek elsajátítására, szakmai gyakorlatszerzésre, a szabadidő hasznos eltöltésére!

Önkéntes csapatunk tagjai az alábbi munkaköröket tölthetik be:

1. Kulturális informátor
A tevékenység célja, hogy a látogató tájékozódását, időbeosztását megkönnyítsük, bővebb információval rendelkezzen a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. kiállításairól, és az azokhoz kapcsolódó kedvezményrendszerről.

2. Kulturális mediátorok, tárlatvezetők
Önkénteseink segítik a világörökségi helyszínek vendégeit a látottak megértésében, megszólítják az ókeresztény emlékek iránt érdeklődőket, és beszélgetéseket kezdeményeznek velük. Célunk, hogy a látogatóink számára élménnyé váljon a kiállítás megtekintése.

3. Fotós
Fotósként jelentkező önkénteseink közreműködésével érdekes és innovatív fotókkal prezentálhatjuk a világörökségi helyszíneket és programjainkat.”