Önkéntesek sétáltathatnak kutyát a Misinánál

Ahogy eddig is, ezután is minden önkéntes segítségét szívesen fogadja a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület. A szervezet egyik programja keretében rendszeresen fogad olyan csoportokat is, amelynek tagjai a kennelekben lévő kutyák sétáltatásában segédkeznek. Nemrég az egyetem hallgatói vállaltak részt egy ilyen eseményen.

hirdetés

Mint azt a Misina már többször is jelezte lapunknak, folyamatosan nagy szüksége van az egyesületnek az önkéntesek segítségére támogatására. Az önkéntesek kutyasétáltatásban, tereprendezésben (szemétszedés, fűnyírás, söprés, takarítás), állatok ápolásában, kisebb szakmunkák elvégzésében lehetnek az egyesület segítségére.

Péntekenként például 14- 18 óráig és szombaton napközben szívesen látják a segíteni szándékozó kutyasétáltatókat.

Nemrégiben az ÁOK, a TTK és a BTK hallgatói, valamint barátaik látogattak el a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület pécs-somogyi állatmenhelyére, hogy megsétáltassák és adományaikkal segítsék az ott élő csaknem ötszáz kutyát, macskát és egyéb állatot.

Az esemény előzménye a közismert couchsurfing.com pécsi csoportjának aloldalán szerveződött még tavaly.

A december 30-i önkéntes kutyasétáltatás olyan jó hangulatban telt, hogy a résztvevők szerették volna megismételni és hagyománnyá tenni az önkéntes segítség e formáját. Sok hallgatónak hiányzik az egyetemi évek alatt a gyermekkorból megszokott háziállat, de kevesen tehetik meg, hogy a kollégiumban vagy az albérletben kutyát vagy macskát tartsanak, hiszen az állattartás nagy felelősség és sokszor gondot jelent a házi kedvenc elhelyezése a szünidő és a gyakorlatok ideje alatt.

Éppen ezért az önkéntes kutyasétáltatás alkalmával sokan kiélhetik így az állatok iránti szeretetüket, s a résztvevő spanyol, amerikai és magyar hallgatók fontosnak tartják az állatok védelmét és a felelős állattartást. A januári esemény a Facebook-on szerveződött a kocsival rendelkezők és utasaik között, de sokan szívesen vállalták a buszos kalandot is, így csaknem húsz fiatal csatlakozott a közös kutyasétáltatáshoz.

A Misina Állatvédő Egyesület örömmel fogadta látogatásukat és az adományt, melyet az ÁOK HÖK támogatásával sikerült beszerezni, de otthonról is hoztak nem használt rongyokat, takarókat.

Kutyatáp, macskaalom, zöldség, tisztítószer, valamint játékok és egyéb kutyaápolási eszközök lapultak még a csomagtartóban. Sajnos a pénteken lezúduló heves esőzés alaposan keresztülhúzta a szervezők számításait, de a barátságtalan időjárás ellenére is 11 elszánt önkéntes látogatott ki az állatmenhelyre azzal az eltökélt szándékkal, hogy megszeretgesse és jó nagy sétára vigye a gazdára váró, elárvult, vagy kidobott kóbor kutyákat.

A szervezők februárban újra próbálkoznak, hiszen az állatmenhelyen mindig szívesen veszik az önkéntesek segítségét: mindenkit szeretettel várnak péntek délutánonként, valamint szombaton egész nap. Annyit kérnek csak, hogy több kisebb csoportban érkezzenek az érdeklődők, hiszen így könnyebb lesz kiválasztani a sétára váró kutyákat. Az sem árt, ha az érkezőknél van már póráz.