Önkéntesek tették színesebbé a Gyermekklinikát

A Pécsi Gyermekklinika Nyár utcai épületének két kórtermét díszítették önkéntes munka keretében rajzfilmfigurákkal a LAFARGE Cement Magyarország Kft. munkatársai.

hirdetés

A gyermekklinika épületeiben már több kórterem is új, gyerekbarát külsőt nyert az elmúlt évek során. Májusban a LAFARGE Királyegyházi Cementgyárának munkatársai vállaltak önkéntes szolgálatot és festettek ki két kórtermet. A kis betegek kórházban töltött idejét szerette volna megkönnyíteni az a 12 önkéntes, akik egy munkanapot szántak arra, hogy a falakat (a VUK és a Shrek) mesefilmekből jól ismert figurákkal díszítsék. A várótermek és kórtermek falait díszítő meseszereplők nagy segítséget jelentenek mindazon gyermekek és szülők számára, akik ellátásra várnak vagy sajnálatos módon hosszabb kórházi tartózkodásra kényszerülnek.

– A LAFARGE Cement Magyarország Kft. keresi, és lehetőségeihez mérten támogatja is azokat a kezdeményezéseket, melyekkel értéket teremt, a környezetében élők mindennapjait teheti élhetőbbé jelen esetben örömtelibbé is egyben – mondta el Zadravecz Zsófia a Királyegyházi Cementgyár Marketing kommunikációs vezetője.

A LAFARGE egyik kiemelt célkitűzése, hogy a helyi közösségek kezdeményezéseit önkéntes tevékenységgel is támogassa.

– Terveink között szerepel, hogy 2020-ig világszinten 1 millió önkéntes munkaórával járuljunk hozzá a közösségépítéshez. Ezért is örültünk nagyon, mikor rátaláltunk a Nevetnikék Alapítvány kezdeményezésére. Az alapítvány filozófiája és tevékenysége nagyon közel áll a mi társadalmi felelősségvállalási programunkhoz, hiszen tevékenységével a gyermekek gyógyulását segíti elő. Örültünk annak, hogy a kórterem festéséhez néhány nap leforgása alatt szép számban sikerült önkénteseket toborozni, így a tervezett egy helyett két kórtermet is díszítettünk – tette hozzá.

A LAFARGE Királyegyházi Cementgyára 2014-ben a munkaidőkeret terhére összesen 520 óra önkéntes tevékenységet tervez végezni. Ez dolgozónként fél napot jelent. Idén már több programot is megvalósítottak, összesen 184 óra elvégzett önkéntes tevékenységgel járultak hozzá különböző közösségi kezdeményezések lebonyolításához. A támogatott programok és az önkéntes hozzájárulások igen sokrétűek voltak az idei és a tavalyi év során is. A LAFARGE munkatársai közösségi falfestést szerveztek a környező iskolák tanulóinak.

Részt vettek a karácsony előtti “Mennyi szeretet fér egy cipős dobozba?” elnevezésű akcióban. Közreműködtek a szentlőrinci térségben óvodai és iskolai programok lebonyolításában, árvízvédelemnél segédkeztek. Van köztük önkéntes tűzoltó, valamint többen rendszeresen vállalnak oktatási és konzulensi tevékenységet az ország különböző felsőoktatási intézményeiben.

kiloves_28.indd