ÖPE: kaotikus fejlesztések

Az ÖPE szerint a tegnapi Közgyűlés rámutatott, hogy teljes a káosz a fejlesztések körül. Kiderült, hogy a Horvát Színház építésére csak feleannyi pénz van, mint amire szükség van, ezért leáll az építkezés. Az állatkert több mint féléves csúszásban van, ott is a második kivitelezőt fogyasztja a város – közölte a Kővári János és Vozár Pál az Összefogás Pécsért Egyesület képviselője.

hirdetés

Az egyesület szerint a keleti városrész lakásfelújításai és közösségi ház felújításai szintén hónapokat csúsztak. A vásárcsarnok tervpályázata is nyúlik, mint a rétestészta, pedig már lassan a kivitelezőt kellene keresni, s persze a telekvásárlás kérdése sem tisztázódott, immáron egy éve folyik az alkudozás. Végül és nem utolsó sorban a város lemaradt a Zöld Főváros idei pályázatáról is, mert mint meg tudtuk, nem történt semmi ez ügyben az elmúlt félévben.

Mindez szerintük rámutat arra, hogy fejetlenség és káosz uralkodik a fejlesztések körül.

– Ezért tettünk számos javaslatot projektek előkészítésére, az üzemeltető és a felhasználok bevonására, és a kivitelezések szigorú ellenőrzésére, de ezek süket fülekre találtak – mondták. – Az pedig, hogy a bodai atomtemető vonatkozásában – bár minden ellenzéki párt együtt kérte, hogy közmeghallgatás keretében tájékoztassák a pécsieket – teljes elutasítás volt a városvezetéstől, kétségessé teszi, komolyan gondolják-e hogy Pécs valóban Zöld Főváros legyen, ahol az emberi élet védelme minden más érdeket megelőz.