Orbán: 500 ezer forint pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók

Az ország legfontosabb dokumentumának nevezte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában az úgynevezett egészségügyi átcsoportosítási tervet, amely arról szól, hogyan kell majd az erőket átcsoportosítani, amikor tömegessé válik a koronavírus-fertőzés. A kormányfő beszélt továbbá a kijárási korlátozás jövőjéről és arról is, 500 ezer forint pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók.

Katonai vezénylési akcióterv készült a tömeges járvány időszakára

A törvények egészségügyi veszélyhelyzetben minden egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszik a vezényelhetőséget, ilyenkor központilag lehet gazdálkodni velük – mondta.

hirdetés

A kormányfő azt is hozzátette, hogy 110 kollégiumot foglaltak le – ahol 19 820 embert tudnak elhelyezni – és 58 hotelt – ezek 5661 ember elhelyezésére alkalmasak –, továbbá szolgálatba van állítva 3543 gépjármű, és 203 770 ember étkeztetésére vannak felkészülve.

Ez egy katonai vezénylési akcióterv a tömeges járvány időszakára – mondta Orbán Viktor.
A munkahelyek megőrzéséről és újak létrehozásáról szólva a miniszterelnök közölte: kedden mutatják be a magyar gazdaságtörténet legnagyobb gazdaságélénkítési tervét.

„Úgy küzdjünk meg ezzel a válsággal, hogy ne adjuk fel a céljainkat, ne adjuk fel azt, amit elértünk, ne adjuk fel Magyarország függetlenségét (…), a munkaalapú gazdaságot és a büszke élet lehetőségét sem!” – fogalmazott.

Szerdán várható döntés a kijárási korlátozások jövőjéről

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: a kijárási korlátozások jövő hét szombatig vannak érvényben, és dönteni kell, hogy fenntartják-e vagy sem. „Ha a kényszer rávisz, megtesszük” – fogalmazott.
Megjegyezte, közeleg a húsvét, amely egy családi ünnep, „vinné az embert a lába, a szíve”, de „ez most aligha lesz lehetséges” vagy csak szigorú korlátozások között.

500 ezer forint pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók

Idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak –jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában. Ez a követelés két hete már szerepelt az MSZP ötpontos védelmi javaslatcsomagjában. A párt akkor többek között azt javasolta, kapjanak veszélyességi pótlékot az egészségügyi dolgozók a járvány idején.

Tóth Bertalan: Kapjanak azonnali egyszeri juttatást az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók!

Hirdetés