Orbán bejelentette: gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

Brüsszel az elmúlt hetekben megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt – közölte Orbán Viktor ma délelőtt Facebook-oldalán.

hirdetés
Uránia Mozi

Mindennek előzménye az, hogy nagyjából egy hónapja szavazta meg a parlament a homofób részeket tartalmazó pedofiltörvényt, mely ellen Pécsen is nagyon sokat kiálltak, az LMBTQI-embereket támogatva.

Ma a miniszterelnök ismét leszögezte, a magyar kormány nem engedi a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a tévében és a reklámokban.

Mint mondta, Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. Sérelmezik azt – folytatta -, hogy hazánkban nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már általános, ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az intézményekben, ők végzik a szexuális felvilágosítást.

Nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, visszaélnek a hatalmukkal – fejtette ki Orbán. A gyerekek jövője a cél, ezért szerinte nem engedhetnek ebben a kérdésben. Ha ilyen erős a hazánkra nehezedő nyomás, csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot – mondta.

Ezért úgy döntöttek, népszavazást indítanak öt kérdésben.

Íme a kérdések:

  1. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?
  2. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetők legyenek nemátalakító kezelések.
  4. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  5. Támogatja-e ön, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Orbán azt kérte végezetül, hogy mindenki mondjon nemet a fentiekre.

Korábbi cikkeink a témával kapcsolatban:

Megszavazták a homofób részeket tartalmazó pedofiltörvényt

Hagyjátok békén a gyerekeinket!

Pécsen is kiálltak az LMBTQI emberekért és a homofób részeket tartalmazó pedofiltörvény ellen

Az Európai Bizottság jogi lépéseket tervez a pedofilellenes törvény miatt

Hirdetés