Orbán: Életveszélyben vannak az oltatlanok, de a kormány nem tud több embert meggyőzni

A szokásos rádióinterjújában a kormányfő többek között azt mondta, hogy minden állami alkalmazottnak előbb-utóbb kötelező lesz az oltás.

A kormányfő szokásos pénteki rádióinterjújában többnyire brüsszelezett és migránsozott egy nagyot, két kedvenc témáját pedig keresztezte is (gyurcsányozás valamiért nem volt). Szerinte „Brüsszel” tervezi az autók és a lakások megadóztatását, mint mondta a „gazdag nyugat-európaiak akarják az adót”, miközben nem akarnak fizetni a határkerítésért, ami olvasatában a Németországot és Ausztriát is megvédi a menekültektől. Azokról a migránsokról van szó, akik a miniszterelnök szerint a sok vírusvariánsért is felelnek.

Beszélt még a rezsiköltségekről is – nagy kedvence ez a téma is – szerinte Európában „rezsiválság van”, amit ő már 2002-ben előre látott. Mint mondta, a „baloldal álláspontja”, hogy ha a piacon nőnek az árak, akkor az emberek is fizessenek. A „nemzeti kormány” viszont rögzítette az árakat, ez pedig így is marad, amíg a Fidesz kormányozza az országot – tette hozzá.

Életveszélyben vannak az oltatlanok, de a kormány már nem tud több embert meggyőzni

Szó volt még az oltásról és annak kötelezővé tételéről. A kormány nem tudott több embert meggyőzni és nem is fog tudni – mondta a miniszterelnök aki szerint már a munkahelyi közösségek érvelése szükséges ezen a téren.

Orbán Viktor szerint a magyarok nem fogadnák el, hogy ha általánosan kötelezővé tennék az oltást.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy minden állami alkalmazottnak előbb-utóbb kötelező lesz az oltás – első körben azoknak, akik sok emberrel találkoznak, mint például az ügyfélszolgálaton dolgozók.

Hozzátette ugyanakkor, hogy aki nincs beoltva, az életveszélybe van.

Úgy fogalmazott, hogy a nemrég bevezetett védelmi intézkedéseket azért tették, hogy lassítsák a vírus terjedését, de ha gyorsabban terjed, akkor újra reagálni kell, ezért vonták be a munkaadókat a védekezésbe – mondta a miniszterelnök, aki szerint nagy vitát váltott ki ez az intézkedés.