Orbán: nem fogjuk hagyni, hogy Soros nevessen a végén

A kormányfő emlékeztetett: mind a hat kérdésben elsöprő támogatást kapott az az álláspont, miszerint Brüsszelt meg kell állítani a migránsválság, a lopakodó központosítás és jogelvonás ügyében.

hirdetés

Az emberek egyöntetűen kiálltak amellett, hogy a magyar gazdaságot érintő döntések itt szülessenek, továbbra is mi döntsünk az adókról, energiaárakról, és ne engedjük át, illetve ki ezeket a döntéseket – magyarázta.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyarok nem akarnak illegális migránsokat befogadni, “egy darabot se, átmenetileg se, sehogyan se”.

A magyarok teljes összhangban azt akarják, hogy tegyünk meg mindent azért, hogy megvédjük az országot az illegális bevándorlóktól – tette hozzá.

Megjegyezte: eközben Magyarország erejét meghaladó módon segíti a bajba jutott térségekben élő keresztény közösségeket.

A kormányfő kitért rá: egyetértés van abban, hogy “az illegális bevándorlókat ne hagyjuk szabadon kószálni az országban, esélyt adva nekik arra, hogy felszívódjanak, eltűnjenek a szem elől”, hanem addig tartsuk felügyelet alatt őket, amíg a hatóságok döntenek az ügyükben.

Teljes az egyetértés, hogy az illegális bevándorlást segítő tevékenységet – mint az embercsempészet és az illegális bevándorlás népszerűsítése – büntetni kell – közölte.

Orbán Viktor szerint a magyar emberek átlátnak a szitán, világos számukra, hogy a külföldről pénzelt szervezetek jelentős része titokban az illegális bevándorlást szervezi, támogatja és finanszírozza, vagyis “valójában, akarva vagy akaratlanul, az illegális migráció és a nyomában járó terrorizmus trójai falovaként működik”.

Ez nemcsak magyar felismerés, Olaszországban ezt már nyíltan tárgyalják, és a többi országban is egyre nehezebb elleplezni, hogy az embercsempészek és az illegális bevándorlást segítő civil szervezetek egy “közös maffiahálózatot” alkotnak – mondta. Hozzáfűzte: érthető, ha a magyarok tudni akarják, hogy ki támogatja ezeket a külföldről pénzelt szervezeteket.

Közölte, hogy a válaszadók gyakorlatilag teljes egyetértésben kimondták: a magyarok nem akarják Brüsszelnek átadni az irányítást.

Nem akarnak több hatalmat, több hatáskört átadni, mint ami az eredeti megállapodásokban, a csatlakozási szerződésben le van fektetve. Magyarország védi az európai vívmányokat, erős és büszke európai ország, amely kitart a véleménye és érdekei mellett – hangoztatta.

Mint mondta, mi az eredeti, az alapítók Európai Unióját akarjuk, nem pedig egy “brüsszeli királyságot”.

De ahol királyságot építenek, ott mindig vannak a háttérben királycsinálók – fogalmazott.

Orbán Viktor közölte: most is van ilyen “magát felsőbbrendűnek képzelő, elszánt és sikeres pénzember” a háttérben, “pechünkre épp egy magyar”, Soros Györgynek hívják.

Neki van egy terve, évente egymillió, más kultúrából érkező migránst akar, ha kell, erőnek erejével, akár az európaiak határozott akarata ellenére is Európába telepíteni – mondta. Megjegyezte: ha valóban segíteni akarna, akkor odavinné a pénzét, ahol arra szükség van.

A kormányfő kiemelte: Soros György “egy kiterjedt maffiahálózatot működtető spekuláns, aki Európa békéjét és jövőjét veszélyezteti”.