Szellemi zűrzavar van a nyugati világban

A kormányfő szerint szellemi zűrzavar uralkodik a nyugati világban, amit jól mutat a Fidel Castro volt kubai vezető halála utáni “abszurd helyzet” is.

hirdetés

Castrót “mentegetik”, “a valóságot elhazudják”, és a “68-as álmodozók közül kikerült” balliberális elit tagjai még mindig nem értik, milyen volt “a szocialista és a kommunista rögvalóság” Európában vagy Kubában – fogalmazott Orbán Viktor csütörtökön a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) plenáris ülésén, Budapesten.

Még nagyobb baj szerinte, hogy ennek az elitnek egy része hisz is abban az “álomvilágban”, amit a szocializmushoz és a kommunizmushoz kötött.

Ez az oka annak – folytatta -, hogy Brüsszelben sokan a mai napig nem értették meg a Brexitet és Donald Trump győzelmét az amerikai elnökválasztáson. Pedig ezek azt mutatják, hogy a valóság győzött az ideológiák felett – értékelt a miniszterelnök, hozzátéve: nem nehéz megtalálni a párhuzamot ezen események és a 2010-es magyar változások között.

  • Fóris Béla

    A kis geci KISZ titkár a következőt merte mondani: “Még nagyobb baj szerinte (mármint a kis geci szerint), hogy ennek az elitnek egy része hisz is abban az “álomvilágban”, amit a szocializmushoz és a kommunizmushoz kötött.” Szégyen, hogy ezt a bolsi csemete mondja.