Orbán Viktor: április 13-ra a 3 milliót is meg fogja haladni a beoltottak száma

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Április 13-án Magyarország elérheti a hárommilliós átoltottságot, ami újabb lehetőséget ad majd, hogy az emberek visszatérjenek vagy közelítsenek korábbi életükhöz – mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. 

hirdetés
Uránia Mozi

Közölte: az operatív törzs adatai szerint az elmúlt napon több mint 260-an haltak meg és több mint 9000 új fertőzött van, ugyanakkor a beoltottak száma 2.156.680 volt pénteken, és 863 ezren már a második oltásukat is megkapták. Elmonda: az április 4-ével végződő héten 2,356 milliónál lesz a beoltottak száma, az április 13-val záruló héten a hárommilliót, rá egy hétre pedig a 3,5 milliót is meg fogja haladni.

Hangsúlyozta: a betegek, a meghaltak és a rendelkezésre álló vakcinák, illetve a beoltottak közötti arány „szépen javulni fog” a következő időszakban. A kormányfő szerint két-három hét, „amíg átbillenünk”, azaz lassan elérjük azt a pontot, amikor a vírust megölő oltások látványosan és érezhetően kifejtik hatásukat a halottak és a fertőzöttek számának tekintetében is.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy április 19-ével kinyitják az oktatási intézményeket és a 2,5 milliós oltottsági szint után fokozatosan újraindulhat a gazdaság.

A teljes interjút meghallgathatjuk itt: