“Orbán Viktor elismerést érdemel”

Magyarország az egyetlen európai uniós tagállam, amely gondoskodott uniós külső határa biztosításáról, és ezért elismerés jár Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek – mondta Arnold Vaatz, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökségi tagja, a párt parlamenti (Bundestag-) frakciójának helyettes vezetője hétfőn a CDU karlsruhei kongresszusán.

hirdetés

A menekültpolitikáról a párt elnöksége által a kongresszus elé terjesztett határozati javaslatról folytatott vitában Arnold Vaatz kiemelte, hogy Orbán Viktort eddig csak “szidalmazták”, Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter Kim Dzsong Un észak-koreai diktátorhoz hasonlította őt, holott elismerést érdemel.

Arnold Vaatz volt a CDU elnökségében az egyetlen, aki a testület vasárnapi ülésen nem fogadta el az Angela Merkel és a pártelnök-kancellár menekültpolitikáját bíráló CDU-s politikusok kompromisszumát megtestesítő kongresszusi határozati javaslatot.

A hétfői vitában kiemelte, hogy kongresszusi küldöttként sem szavaz az előterjesztésre.

A nagyjából 1000 küldött végül csaknem egyhangúlag fogadta el a határozatot. Három-négy küldött szavazott ellene.

  • gyuszipapa587

    Azért mert egy mocskos patkány!!!!

  • Fóris Béla

    Miért érdemelne elismerést a mi bölcs és szeretett nemzetvezető elvtársunk, talán azért mert a hobbijára költötte a közpénzeket, mert a haverjait támogatja milliósk és milliárdos business-ekkel? Talán azért érdemelne elismerést, mert gátlástalanul minden ideológiát már képviselt, volt egyház gyülölő és Trianon ellenes liberális, majd keresztény lett és nemzeti és ami a legutálatosabb bolsi létére bolsizott. Egy aljas kis féreg.