Őrizetben a tömegbe hajtó motoros

Őrizetbe vették azt a pécsi férfit, aki a tömegbe hajtott pénteken a zsinagógánál tartott rendezvényen. A 27 éves férfi a behajtani tilos tábla ellenére az emberek közé hajtott, majd ott – a szemtanúk szerint – szidalmazni kezdte őket. A férfival szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott

hirdetés

Még a helyszínen elkapták azt a pizzafutárt, aki a pécsi zsinagóga előtt tartott ünnepségen hajtott a tömegbe. A férfi annak ellenére tette ezt, hogy az utcába “Mindkét irányból behajtani tilos” tábla figyelmeztet. Ezt követően az ott zajló rendezvényen előbb a motorját túráztatta, majd a szemtanúk szerint rájuk sértő szavakat mondott. A férfi ezt követően még el tudott hajtani. Pár perccel később azonban újra feltűnt a motoros. Ekkor már a tömegből páran elé ugrottak és megállították a futárt. A férfiről le akarták venni a bukósisakját és számon akarták kérni. A fiatal megijedt a feldühödött tömegen és menekülni próbált. Ezt azonban már a közelben járőröző rendőrök akadályozták meg.

A férfi csak azt hajtogatta, hogy a pizzáját nem tudta kézbesíteni, engedjék el a rendőrök. A rendőrök azonban nemhogy nem engedték útjára, de még erősítést is hívtak a Fürdő utcába, ahonnan a férfit az őrsre vezették be.

A férfival szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. Ezért őrizetbe vétele mellett, közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetése miatt indult eljárás ellene.

Több szemtanú is jelezte, hogy az esemény előtt már a szomszédos utcában járkált a férfi, feltűnően zavart állapotban. Arra még nem adott választ, hogy mi volt az indítéka.